مقدمه ای برای تایپوگرافی
طراحی تایپو گرافی در تبریز:تایپوگرافی یا همان نویسه نگاری میباشد. که از جنبه های هنری نیز برخوردار است. تایپوگرافی یک هنر برای فن فنون چیدمان حروف (حروف نگاری) برای به نمایش گذاشتن زبان بحساب می آید.
این هنر در اصل چیدمان مواردی مثل زبان تصویری تقویت و ارتقای اهمیت.و ویژه گی بصری یک حروف و نزدیک کردن نوشتاری به شکل تصویر و همچون نحوه ی جینش حروف که بخش های حالت قلم ، فونت و مقدمه که همان فاصله ی خط می باشد را شامل می گردد.
دردنیای امروزه پروژه هایی که در راستای چاپ پوستر و انواع تبلیغات که در شکل های گوناگون به نمایش در می آیند. همه به سبب تایپوگرافی به انجام می رسد. از این رو مجموعه ی هانی گرافیگ یکی از استودیوهای شناخته ای است.

که در طول این چند سال اخیر. فعالیت های گسترده ای را در این زمینه داشته و پروژه های نفیس و فراوانی را به ثمر رسانیده است. بنابراین از مخاطبین گرامی خواهشمندیم. مطالب این بخش را با دقت هر چه زیاد مطالعه نمایند.چون علاقه بر این که بیشتر با مجموعه هانی آشنا خواهید. شد. به بررسی جز به جزء محتویات تایپوگرافی هم خواهیم پرداخت.
آشنایی کامل با تایپوگرافی
درلغت نامه برای واژه ی تایپوگرافی معنا های گوناگونی را می توان یافت. در ادامه چند تا از آنها را برای شما مخاطبین عزیز ذکر خواهیم کرد. تا بیشتر و کامل تر با واژه ی تایپوگرافی آشنا شوید.
همانطور که در بالای مطالب اشاره داشتیم.تایپوگرافی یک هنرچینش تایپ برای دستابی به یک زبان تصویری میباشد.برای رسانه های چاپی تایپوگرافی یک هنر پردازش متن بحساب می آید.
موضوعاتی مانند انتخاب درست و طرح ریزی تایپ برای چاپ براساس تایپوگرافی می باشند. تایپوگرافی یک زبان بهتری بحساب می آید.و هنر نوشتن کلمات و جملات خیلی کوتاه در شکل های (و) برای (بار). که دارای تصویر و نمایشی بسیار بالایی می باشند.و در نهایت موجب شکل گیری موضوعات می گردد.

در این تصویر هم که یکی دیگر از نمونه های استودیوی هانی به نمایش گذاشته شده است مفهوم خاصی را به بیننده انتقال می دهد. در اینجا کلمه ی حسین به شکلی تیز و برنده علاوه بر زیبایی و جذابیتی که در آن نهفته گردیده نمادی از شمشیر و مبارزه می باشد طراحی شده، انتخاب رنگ قرمز به این ایده شدت زیادی بخشیده و دو فرم (ح) و (ن)را به شکلی مشابه و تکراری طراحی نمودند تا بتوانند توازن فرم را در این لوگو برقرار نمایند.
بنابراین با احتساب مطالب بالا با صراحت می توان گفت. که تایپوگرافی جنبه ی هنری دارد. و در این زمینه همه ی طراحان می کوشند. با ایجاد تغییرات در جینش هایی همچون عناصر متن که شامل اندازه، فاصله حروف، شکل حروف ، فاصله ی خطوط ، پاراگراف بند. و دیگر موضوعاتی که از دسته ی زبان بصری می باشند را برای تایپ به ثمر برسانند.
تایپوگرافی را می توان در حوزه های هنری مثل ساخت تیتراژ فیلم ، طراحی گرافیک ، طراحی کتاب های کمیک ، طراحی مالتی مدیا و….. که فعالیت های گسترده ای دارند بکار برد.
باید توجه داشته باشیم. که خطاطی و دست نویسی با تایپوگرافی متفاوت هستند. هرچند که یک طراح تایپ می تواند. از خط و دست نویسی نیز در تایپوگرافی بهره ی کافی را برده باشد.
عده ای از افراد به این باور هستند. که طراحان وظیفه منتقل کردن افکار و ایده هایی که در ذهن می باشد را دارند. و پیام موضوع را در آثار خودشان بصورت تصویری و حروف قرار می دهند. در حال حاضر خط در روند تحولات مدرن وظایف خود را به صورت خوانایی و سهولت نمی گذارد. و به مرور زمان به تصویری زیبا و جذاب تغییر می یابد.
که در گام نخست یک نوشته را قبل از اینکه بخوانند. مفهوم آن را بیان می کند. و در این بخش با گسترش تایپوگرافی می کوشند. در تقویت آن که اهمیت بصری می باشد. و منجربه نزدیک شدن نوشته به تصویرمی گردد، بعضی از افراد آن را با خط نگاره ، خط نگاری ، کالیگرافی و طراحی حروف هم ساز می دانند.
در حالی که یک تایپوگرافی را هنرگرافیکی نیز محسوب می نمایند. و حروف بدنه ی آن را به شکلی در می آورند. تا فونت هایی که در آن موجود می باشند. با تغیراتی که برای کشف ویژه گی های بصری حروف اعمال می گردد را می توانند به نحو احسن استفاده نمایند.
اما طراحی حروف دارای مفاهیم خاص خود را دارند. که طراحی الفبایی را بیان می سازند. و قابلیت تایپی متفاوتی را دارند. به صورتی که شاد اهداف دیگری را پیشه روی خود دارند. بر خلاف وظیفه ای که در دنیای سنتی به خط واگذار می شود. پس اگر این روند به طور صحیح انجام گیرد.

کلمه سها به معنای پرواز می باشد و همینطور که در تصویر نیز ملاحظه می فرمایید استودیوی هانی با ایده و طراحی مدرنی که ارائه می نماید کلمه سها را به شکل بال پرنده به نمایش گذاشته تا همه اهداف و مهفوم آموزشگاه زبان را در همام نگاه اول به بیننده انتقال دهد و بخاطر اینکه بصورت فرم پرواز را میباشد آن را با تکرار چند تا برگ ریزان تداعی بخشیده است.
خط می تواند به آسان ترین و خوانایی ترین شکل مفهوم فرم را بطور یک جا به بیننده و خواننده القا دهد. در حال حاضر هنرمندان جذابیت و شگفتی را به همراه زیبایی که در یک اثر خلق می شود. را از مهم ترین کار خود قرار دادند. آنهم بصورت سه بخش مهم می باشند.که عبارتنداز:
تغییر شکل در حروف (دفرماسیون)
اغراق در حروف (اگزجریشن)
ساده سازی حروف (استیلیشن)
همانطورکه اشاره کردیم. اهداف هنرمندان از اقدام به این سه بخش برمی گردد. که بخوبی می توانند زیبایی و قدرت آرایه و روح تبلیغ گرای اثر خود. را گسترده تر نمایند.
با این حال زمان هایی هست. که این روند مواقعی پیش خواهد رفت. که همانند نقاشی حروف بعنوان فرم محض دیده شده است احتمال دارد. نگاه کردن از این بعد به نقاشی مشکل ساز نباشد.
اما یک هنر منوگرافیست. در روند کاربردهای روزمره ای خود سودمندی و گویایی ر در هم آمیخته تا بخوبی قادر باشد. سلیقه ی مخاطبین خود را فراهم سازد. لذا بیشتر افراد که شهروندان معمولی هستند. را تغییر و ارتقا دهد این کار سبب می گردد. که بیننده و مخاطبین یا همکاری خود در راستای فهم و آموزش خط نوین نقاشی تلاش گسترده ای نمایند.
و این یکی از ویژه گی می باشد. که در عنصر خط معاصر که از اهمیت بالایی هم برخوردار است. لذا این تغییر و تحولات فرمی خط در ایران نشات گرفته از سرلوحه های روزنامه می باشد. و اکثر خوشنویسان که در آن دوره وظیفه ی طراحی عنوان نشریات را بر عهده گرفته بودن به این موضوع مهم آگاهی جامعی داشتن که بایستی.
برای طراحی عنوان یک زبان بصری مدرنی را باید کشف کرد. آنها برای نگارش عنوان از خطوطی مثل طغری و نستعلیق بهره می گرفتند. و در ترکیب و اتصالات این دو خط تغییراتی را اعمال نهادن البته اگر به تاریخ خوشنویسی ایران نگاه کنیم.
نمونه های زیادی از این دسته تلاش هایی که در دوره های گوناگون بودن می توان یافت، تلاش ها و زحماتی که برای نوشتار صورت گرفته است. و در آن خط و نقاشی را به شکل هماهنگ و نظم درهم آمیخته اند. در اصل عنوان نوعی ویترین بحساب می آید.
که نماینگر فضا و روحیه ی مطالب را می رساند. که در عصر امروزی ازاهمیت کمتری بر خور دار می باشد. از طرفی احتمال دارد ارزشمندترین اهداف که تایپوگرافی سرعت بخشیدن
این تصویر مخصوص هواپیمای دنا می باشد. که توسط مهندسین استودیوی هانی گرافیک طراحی و به نمایش گذاشته شده است همانگونه که ملاحظه می کنید کلمه دنا در مرکز این لوگو نهادینه شده است. با حفظ تمام فرم گولو که به شکل باستانی می باشد. و با وجود اینکه اندکی تغییرات در آن اعمال شده از معنای خاص خود پیروی می نماید و در این فرم که نمادی از پرواز و شاخ در آن گنجانده شده مفهوم قدرت و یکه تازی را به مخاطبین خود انتقاد می دهد و به راحتی میتواند با آنها ارتباط برقرار نماید.
در راستای انتقال هرچه بیشتر پیام و ارتباط برقرار کردن به صورت زبان بصری نسبت. به نوشتاری طبیعی می باشد. و بیشتر افراد بر این باورند که حروف است. که بشکلی در هم آمیخته بکار رفته می شود.
در صورتی که در تایپوگرافی اینطوری نمی باشد. در واقع تایپوگرافی به منظور کشف اهمیت های بصری حروف معنا یافته است. و مهفوم جدیدی را بیان می کند. و دلیل آن این است. که حروف چاپی فارسی تا حد کافی تنوع قلم و کاراکتر را در خود نمی گنجاند.
متاسفانه در جامعه ی ما از ارزش های هماهنگی شکل و حروف که دارای موضوع خاصی می باشد ارائه نشده اند. تا افراد بتوانند. بدرستی آن را بشناسند. و تنها عده ای کوچک از این افراد به این نکته اشراف دارند.
و در همه حالت در انتخاب شکل باید. میزان دقت بیشتر باشد. طوری که هماهنگی تصوری در بین محتوا و شکل حروف بر قرار گردد. این کار موجب بر آن می شود که درک مطلب بهتر و جذاب تر برای مخاطبین باشد.
اگر تمامی کارهایی که در این حوزه صورت گرفته را مرور کنیم. «کیوستی واریس» بهترین مثالی می باشد. که می توان به آن اشاره داشت. همانطور که می دانید. کیوستی واریس چشم انداز فنلاند و گذشته آن را که برای بیشتر افراد کاملا شناخته شده هست. سرآغاز طراحی هنری و گرافیکی فنلاند می داند.
و چند شخصیت دیگه ای در کشورخودمان در این حوزه فعالیت های گسترده ای داشتن. و اثراث زیبا و جذابی را خلق کردن می توان نام برد.
یکی از معروف ترین این شخصیت ها مسعود نجابتی هستند. ایشان در سال 1379 (2000م) فونت پریشا را طراحی کردند. که توسط یکی از شرکت های معتبر آمریکا به نام Bitstrean منتشر شد.
و چند تا از اثری که می توان از مسعود نجابتی اشاره کرد. که سالهاست در ذهن افراد جا مانده و نسل های آینده نیز از اثرات ایشان بهره خواهند برد. که در تاریخ همیشه ثبت می گردد.
یکی از شخصیت های معروف یگری که در کشور ایران می باشند. و همیشه از ایشان به نیکی یاد می گردد. سید محمد احصائی هستند. که پیش از پنجاه سال در حوزه های خوشنویسی، نقاشی ، گرافیک فعالیت های گسترده ای داشتن ایشان یکی از پایه گذاران نقاشی خط در دوره معاصر ایران بحساب می آیند.
و مجموعه نقاشی خط هایی که توسط ایشان خلق گردید. اعتبار جهانی یافته است. یکی دیگر از این شخصیت های برجسته و معروفی که از دیار آذربایجان و شهر تبریز هستند.کسی نیست جز رضا عابدینی ایشان انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و حتی انجمن بین المللی طراحان گرافیک بحساب می آیند.
و نامشان همواره در زمینه ویرایش کتاب جدید تاریخ طراحان گرافیک که به تالیف تیلیب بی مگز می باشد. را به ثبت رسانیده اند. و همیشه در ذهن ها جاویدان خواهد بود. بنابراین ما هم باید گذشته جامعه خود را بیشتر و دقیق تر مطالعه کنید. تا با آنها آشنا شویم.
و از تجربه های بدست آمده. را در زمینه های هنری را سرلوحه ی کارمان قرار دهیم. چون همه ی افرادی که در حوزه ی تایپوگرافی فعالیت می نمایند. بایستی توجه ویژه ای داشته باشند.
که باشناخت دقیق و اهمیت دادن. به ملاک های زیبا شناسی این هنر بر اساس گرایش های بومی و ملی بحساب می آید. و برای جستجوی آن به فضاهای جهانی رو بیاوریم. و با درک مناسب از هنر ایران مخصوصا موضوعاتی همچون خوشنوسی ، تایپوگرافی که از تایپوگرافی غربی ممتاز می سازد.
تعریف دفرماسیون
در دنیای هنری کاریکاتور به معنای تغییر فرم و اغراق و حتی زشت سازی شناخته شده است. و با اینکه هر از چند گاهی در آثار کهن نیز مشاهده می گردد. نسبت به جزئی از مفاهیم مدرن هنر می باشد.
در اصل تغییر و دستکاری در فرم های طبیعی یکی از اساس و پایه های مهم این تکنیک شمرده می شود. این ترفند شاید در هنر نقاشی و مجسمه سازی معروف تر از سایر هنرها هستند. که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.
با این همه در زمینه ی هنر تایپوگرافی کاربرهای فراوانی را به خود جلب کرده است. که یکی از تکنیک هایی هست. که از محبوبیت های خاصی در میان طراحان تایپوگرافی دارا می باشند. هر کاری که در آن حروف از شکل و فرم اصلی انحراف گردد. یا به اصطلاح خودمان دفرمه شوند می توان آن را نوعی دفرماسیون دانست.
یعنی هنگامی که در حروف مواردی همچون کشیدگی ، کج کردن حروف ، شکستن ، پیچیدن یا خمیدن و…… پیش از حد اعمال شوند. همه ظاهر مختلفی که از پیاده سازی بحساب می آیند. تکنیک دفرماسیون نامیده می گردد.

در این تصویر همانطور که مشاهده میکنید موبایل ماه اسم فروشگاهی می باشد و این کلمه مربوط به موبایل هست که به شکلی کاملا زیبا و جذاب توسط استودیوی تبلیغاتی هانی گرافیک که کلمه ی (ماه) و موبایل را به طرز جذابی در هم آمیخته و یک نمونه ی موفق از تایپوگرافی را به ثمر رسانیده اند. علاوه بر این آغاز و پایان کلمه با یک چرخش و زاویه دار شدن موجب اضافه گشتن فرم دوربین موبایل می گردد که به راحتی شکل موبایل را نیز در لوگو گنجانیده است.
همانطور که در تصویر بالا ملاحضه می کنید. طراح هانی گرافیک در یکی از نمونه های بارز خود در فونت کلمه طلوع دفرمگی خاصی را ایجاد نموده. و آن را به شکل دایره به نمایش گذاشته
که کاربران به راحتی با اهداف و ایده های شرکت یا کارخانجات مربوطه ارتباط برقرار نمایند. علاوه بر این طرح ذکر شده را بصورت رنگ زرد نیز طراحی نموده اند. تا افراد در همان نگاه اول از مفهوم آن بیشتر و بهتر آشنا گردند.
کالیگرافی چگونه می باشد؟
این موضوع به اصطلاح روش خاصی از تایپوگرافی که در طراحی حروف اعمال می گردد گفته می شود. و در آن حروف باهم در آمیخته ترکیب بندی خاصی را به ثمر میرسانند. کالیگرافی را می توان از جنبه هایی همچون هنر، نقاشی ، خط و سایه نیز نگاه کرد.
در این زمینه که زبان فارسی معمولا از سنتی و اصیل این زبان بهره گیری می گردد. از فونت های معروف مثل نستعلیق و ثلث بیشتر استفاده و پیروی می نماید. نکته مهمی که باید به آن توجه ویژه ای داشت. امکان تکنیک پذیری با هر فونت و نوشتاری داشته باشد.
و با توجه به مواردی که اشاره کردیم. فقط محبوبیت ها ماندگار خواهند بود. در نهایت اگر بخواهیم جمع بندی کنیم. می توان گفت. که به اصطلاح غربی ها کالیگرافی هنری است. که در بین ما ایرانی ها به خوشنویسی معروف است.
تعریف کالیگرافی سنتی و مدرن
کالیگرافی سنتی و مدرن همانطور که می دانید هنری هست. که چندین سال قدمت دارد. و هنرمندان فعال در این زمینه برای اجرا و پیاده سازی آثار خودشان از قلم و مرکب استفاده می کنند. و از قواعد و نظم خاصی که مخصوص خودشان می باشد پیروی می نمایند.
ازاین رو کالیگرافی مدرن چندان از اصول کهن در این حوزه پیروی نمی کنند. در اصل در این هنر یعنی کالیگرافی یک هنرمند پیرو اصول و از قواعد خاص خودش پاسبانی می نماید. و سبک خود را که بر اساس این مطالب می باشد ارائه و در روی کاغذ پیاده سازی می کند.
همانطور که در این تصویر ملاحظه می فرمایید طراح استودیوی تبلیغاتی هانی برای اینکه کلمه مدیر که نشات گرفته از اسم شرکت مربوطه می باشد را با طراحی مدارهای الکترونیکی ارائه دادند و در آن از فرم مدار استفاده بهینه کردند همچنین قسمت فضاهای خالی گولو را با فرم های مداری ریزتری تزیین نمودند، علاوه بر دو چندان کردن زیبایی این لوگو تاکید بر هویت گولو را که مفاهیم و خدمات شرکت مربوطه را به افراد انتقال می نماید ارائه نمودند تا همه مشتریان به آسانی هر چه بیشتر با آن ارتباط برقرار نمایند.
رابطه تبلیغات و تایپوگرافی
متاسفانه در عصر امروزی. در ایران به دلایل مختلف که یکی از مهم ترین آنها نداشتن شناخت کافی طراحان گرافیک از فوت و فن خط فارسی می باشد. که آن را از اقلام متفاوت خوشنویسی قرار داده است. و یا اینکه تمایل داشتن. به روش ها و ملاک آن که در اصل زبانشناسی و نوع نگارش می باشند. در تایپوگرافی غرب با مشکلات و چالش های بسیاری مواجه می گردند
هر چند هم قصد نداریم. که حرکت های درست و منطقی را که از طرف طراحان با تجربه با آشنایی و درک آنها را از خط و لوگوی بیشتری نادیده بگیریم. اما خاطرنشان می شویم.
که بیشتر طراحانی تا به این روز در این حوزه مخصوصا ایران فعالیت گسترده ای داشتن. بخصوص نشانه های نوشتاری به دلایل خاصی که در بالای مطالب نیز به آنها اشاره داشتیم. بدون پیاده سازی و اصول زیبا شناسی قوانین خط فارسی در راس آن صورت گرفته و روند تکمیلی آن باقی مانده ، بایستی از اهمیت بیشتری برخوردار باشند.
براساس بررسی و تجربه و تحلیل هایی که در این حوزه صورت گرفته حاکی از آن دارد. یک آثار موفق و ماندگار نشانگر این میباشد. که هدف اصلی ارسال هرچه بهتر و موثرتر بیان خواهد بود.
که موجب برقراری ارتباط لازم ،آمیختن و درک کافی نفوذ بیشتری نسبت به یک نوشتار معمولی خواهد بود. بعد از گذشته چندین سال هنوزم که هنوزه در کار تایپوگرافی از این اهداف پیروی می نمایند.
و براین اساس هست که می توان گفت. تمام اهداف را به مرور زمان به خود اختصاص می دهد. این هدف را در گام اول میتوان به اهداف گوناگونی همچون فرهنگی ، آموزشی ، پرورش ، اهداف موضوعی ، اهداف اقتصادی و تجاری تقسیم بندی کرد.
بنابراین با گذشت زمان و با توجه به هنر گرافیک و هموارتر شدن راه خدماتی آن در جهت بر قراری ارتباط آنهم. بصورت تصویری این موضوع اهمیت ویژه ای را به خود می گیرد. بر اساس این موارد یافتن ظرفیت های بصری یک خط و موضوعاتی مانند همراه داشتن تصاویر با خط در طراحی عناوین با ذوق و شوق بیشتری در پی خواهد داشت.
رابطه گرافیک و تایپوگرافی
در طراحی گرافیک برای برقراری ارتباط تصویری با مخاطبین ترفندی به نام تایپوگرافی وجود دارد. و دراین مطالب قصد داریم. به بررسی آن بپردازیم. تا شما مخاطبان عزیز را بیشتر از رابطه گرافیک و تایپوگرافی آشنا سازیم. اگر برگردیم. به گذشته و تاریخ تایپوگرافی را مرور کنیم
بایستی زمانی را یاد آوری کنیم. که در صنعت چاپ در زمینه انتشاز کتاب که با گسترش فراوانی مواجه شده بود. یعنی بعد از کشف چاپ بخاطر اینکه حروف از جنبه های زیبایی بیشتری برخوردار بود. سعی بر آن می شد. که شکل و فرم حروف را کمتر تغییر دهند.
با وجود گذر زمان هنوزم این حس در انسان وجود دارد. که باید در حروف تغیراتی اعمال شود. به صورتی که می کوشند. از طریق تایپوگرافی جذابت و زیبایی خواصی به حروف دهند. تا مخاطبین را بیشتر از همیشه به خود جلب نمایند. در کشورمان ایران نیز پیش از پنجاه سال می باشد. که از تایپوگرافی بهره ی بهینه می کنند.
اما با این حال نباید تایپوگرافی را با خوشنویسی سنتی ایران اشتباه بگیریم. چون در خوشنویسی حروف از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهند بود. درصورتی که موضوع بیشتر در تایپوگرافی حرف اول را خواهد زد، خوانا بودن حروف می باشد.
پس با احتساب به این موضوع بیشتر طراحان تایپوگرافی قادر خواهند بود. از خط و خوشنویسی در طراحی های خود بهره گیری مناسب ببرند. بنابراین اگر بخواهیم. از تایپوگرافی تعریف ساده ای را ارائه دهیم. این روش هنری بیشتر جنبه هنری به خود گرفته است. پس چیدن حروفی برای بیان و به نمایش گذاشتن متن مورد نظر واقع می گیرد.
درپایان اینطور جمع بندی خواهیم کرد. که میتوان تایپوگرافی را هنری برای مواردی همچون هنر چینش متن ، هنر پردازش متن، انتخاب و طرح ریزی تایپ برای چاپ اعمال گردد. هدف از ارائه تمام این مطالب بیان کردن ارزشهای چاپ تبلیغاتی می باشد.
و برای رساندن و نشان دادن اهداف ، تولیدات و محصولات یک شرکت یا کارخانجات برای مخاطبین خود. آن هم در عصر امروزی چاپ تبلیغاتی یکی از موضوعات مهم بحساب می آید. که افراد میتوانند به آسانی از ایده های آنها ارتباط بر قرار نمایند. و هرچقدر این زمینه هموارتر باشد میزان جلب مشتری روز بروز افزایش می یابد.
پس با توجه به هنر تایپوگرافی قادر خواهند بود. با ایجاد تغییرات عناصری متن مثل اندازه آن ، فاصله میان حروف ، شکل آنها ، فاصله میان خطوط ، پاراگراف بندی و….. ارائه داد.
تا متن در شکل های تصویری بی نظیر و جذابی که دارند ارائه شوند. با پیگیری از این ترفند قادر خواهند بود. از موضوعات بیشتری بهره مند بود. که عبارتند از: ساخت و تولید تیتراژ فیلم ها ، گرافیگ ، طراحی لوگو ، پوستر ، کتاب و ….. که یکی پس از دیگری جدابیت خاص خود را دارند.
فرآینده تایپوگرافی
در این بخش نتیجه یک آثار خلق شده همراه با اطلاعاتی که بایستی به مخاطبین انتقال یابد. به فونت تبدیل و به مرحله تایپ می رسد. بعد از این باید در مرحله تایپ فیس یا همان مجموعه ای از فونت ها که می باشند قرارداده شوند.
تا بر اساس شرایط و سلیقه فونت انتخاب گردد. بنابراین با تکنیک های ویژوال آرت یا در اصطلاح هنرهای نمایشی ترکیب یافته و از رنگ های مختلفی که هر کدام زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند شکل می گیرند. در این صورت می باشد.که در مرحله ی انتخاب بارنگ های جذاب و نفیس برخورد می کند.
مواردی همچون شکل ، خم خوردگی ، بافت ، چینش ، کشش ، ترکیب فونت ها و تایپ فیس را در پی خواهد داشت. و با این وجود یک اثری خلق می شود. که یک تایپوگرافی برای این اثر خلق شده زیبایی خاصی می دهد. که به آن الهام هنری نیز گفته می شود.
تاریخچه ی تایپو گرافی در ایران
تایپوگرافی در آثار گرافیکی خلق شده. که همراه با تصاویر و حروف وظیفه پیام رسانی اثر خلق شده را بر عهده می گیرد.و بیشتر موارد پیام نوشتاری با بهره گیری از حروف و متن به گونه ای ارائه می گردد. که تلفیقی از شکل (فرم) به همراه تصویر می باشد. خلق یافته به نمایش خواهد گذاشت.
اثراتی که هنر گرافیک بجا گذاشته عبارتنداز: تایپوگرافی ، خط نگاری و خط نگاره به حساب می آیند. در اصل چند و چون ترکیب بندی اثر خلق شده هرچقدر بهتر و زیبا تر باشد بر اساس نوشتار و یا حروف شکل می یابد.
دراوایل قرن بیستم بود. که هنر گرافیک با پا نهادن به فضای جدید که همراه بود. با تکنولوژی مدرن و در راس آن افرادی با تلاش های گسترده ای در این حوزه انجام می دادند.
این هنر با چالش و جهش های فراوانی رو برو شد. در ایران نیز کاربران از این قاعده مستثنی نبودن یعنی همه کاربرانی که در حوزه طراحی حروف فعالیت های گسترده ای داشتن به این صورت بود. که خط نسخ به دلیل برخوردار بودن. از قابلییت های موجود در آن برای شکل گیری بهتر و حروف چاپ سربی مورد بهره گیری قرار می گرفتند.
اگر کمی تاریخ را ورق بزنیم ملاحظه خواهیم کرد. که در میان خطوط های دیگر تنها خط نستعلیق می باشد. با حفظ تمامی کیفیت های بصری که در خود می بیند. بیشتر در چاپ سنگی یا همان تایپو گرافی مورد استفاده واقع می گردد. البته بعد از گذشت سالها. در عصر امروزی ترفندهای گوناگونی در این راستا یعنی چاپ و گسترش تکنیک های آن کشف گردید.
از این رو در بخشهای مربوطه مورد استفاد قرار می گیرد. الخصوص با به روی کار آمدن سیستم کامپیوتری ، انواع چاپ های دیجیتالی و با طراحی فونت های مدرنی که هر کدام ریبایی خاصی به اثر می بخشند. دست هنرهای طراحی و گرافیکی را به موقع گرفت. و در تمام حوزه های تایپوگرافی یا همان نویسه نگاری شناخته شده است. بیشتر از آن استفاده می نمایند.
لذا اگر پیشینه این هنر را با دقت هر چه بیشتر مطالعه نماییم. ملاحظه خواهیم کرد. که در طول تاریخ افراد بی شماری بودن و در راستای این هنر فعالیت های فراوانی را ارائه نهادن و اثرات جذاب و نفیسی خلق نمودن بنابراین در ادامه این مطالب قصد داریم. شما را با معروف ترین اشخاصی که اثرات برجسته ای را خلق کردن آشنا سازیم.
پس از شما مخاطبین عزیز دعوت به عمل می آید. که ادامه این مطالب را با دقت هر چه بهتر مطالعه نمایید. تا با استادان بزرگی. در این عرصه بیشتر بیشتر آشنا شوید.
استاد مسعود نجابتی
استاد مسعود نجابتی یکی از برجسته ترین طراحان گرافیک و مدیر هنر و همچنین خوشنویسی معاصر ایران بحساب می آیند. ایشان متولد سال 1346 هستند. از جمله فعالیت های ایشان در زمینه ی طراحی گرافیک که بر اساس تاکید بر نحوه تایپو گرافی متمرکز یافته است.
این استاد برجسته در مقطع کارشناسی و در رشته گیرافیک به دانشکده هنرهای زیبایی دانشگاه تهران راه یافتن و همزمان. که در انجمن های خوشنویسان عضویت داشتن. به تمرین علمی و نظری مشغول شدن ایشان پس از به پایان رساندند.
کارشناسی ارشد گرافیک در دانشگاه هنری تهران دوره های عالی انجمن خوشنویسان با ناشران مختلف برجسته در حوزه های گرافیک نشربه به همکاری پرداختند. و همراه با آنها فعالیت های دیگری همچون کارهای گرافیک مذهبی وآئینی مشغول شدند. ایشان در این زمینه از روزمه برتری برخوردار هستند.
که می توان به مدیریت هنری و طراحی گرافیک پروژه های فرهنگی متعددی نام برد. که موجب بر آن گردید تا سازمان ها و مراکز دولتی در کارنامه ایشان ثبت گردد. استاد مسعود نجابتی در سال 1379 هجری و 2000 میلادی توانستند. فونت پریشا را طراحی و با موفقیت به ثمر برسانند.
مهمتر از این موفقیت بزرگ این بود ، شرکت Bitstrean که یکی از شرکت بنام آمریکا معروف است منتشر یافت. تا ارزش کار و موفقیت های ایشان را دوچندان کند. پس از آن در سال 1380 بود. که کتاب خط در گرافیک مناسب. وزارت آموزش و پرورش را تالیف کردند. و توسط انتشارات مدرسه منتشر یافت. چندین بارهم این اثر تجدید چاپ گردیده است.
از این رو است. که ایشان از سال 1375 تا امروز در هنرستان های ، دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی شهرهای تهران و قم در زمینه تدریس فعالیت های گسترده ای می نمایند. در حال حاضر استاد نجابتی مدیر مسئول کانون هنر شیعی را بر عهده دارند.
استاد علاوه بر این عضو هئیت انتخابی و داور چندین نمایشگاه و دو سالانه ملی هم هستند. دبیر علمی و هنری چند همایش نیز به عهده ی ایشان گردیده است. در کنار آن کار گاه های آموزشی. و سخنرانی های مختلفی در رابطه با طراحی گرافیک و تایپوگرافی توسط ایشان برگزارشده است.
استاد سید محمد احصایی
ایشان در 8 تیرماه سال 1318 در قزوین دیده به جهان گوشودند. و از هنرمندان برجسته معاصر ایران در حوزه های خوشنویسی ، گرافیک و نقاشی بشمار می آیند. استاد محمد احصایی علاوه بر این در عرصه جهانی هم شهرت یافتند. ایشان فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشند.
و سالها درهمین دانشکده هنر ( دانشگاه الزهرا ) در حوزه تدریس فعالیت نمودند. این هنرمند فرهیخته پیش از پنجاه سال هستکه در زمینه هایی همچون خوشنویسی، نقاشی و گرافیک فعالیت گسترده ای دارند.
و بدون شک میتوان یکی از پایه گذاران نقاشیخط در دوره معاصر ایران نام برد. از این رو با مجموعه های نقاشی خط ها به اعتبار جهانی دست یافتند. و هم اکنون نیز بخشی از آثاری که توسط ایشان خلق شده است.
در موزه های متروپولیتن نیویورک و بریتانیا که از موزه های برتر و مطرح جهان می باشند. حفظ و نگهداری می شود. همانطور که اشاره داشتیم. استاد سید محمد احصایی با فعالیت های گسترده ای که در این زمینه ارائه دادند. بعنوان یکی از بیانگذاران. نقاشیخط کشورمان هستند.
ایشان در سال پنجاه و چهار به کشیدن تابلوهایی رو آوردند. که موجب شکل گیری. کلمه زیبایی چون الله و یا همان لا اله الا الله گردید. به فرموده خود استاد. نوع ذکر تصویری الله نشانگر عرفان و تصوف اسلامی می باشد. و تا به الان چند نوبت به این کارها که با نام کارهای الله شناخته شده هستند پرداخته اند.
علاوه بر این می توان. از دیگر آثار شاخص استاد محمد احصایی به طراحی نشانه نوشته یا لوگوهای بنیاد نهجالبلاغه اشاره نمود. در کنار این آثار با ارزش فرهنگسرای نیاوران ، فرهنگستان هنر موزه زکریای رازی ، سازمان کتاب های درسی و لوگوی بسیاری از روزنامه های اخیر می باشد. که یکی از دیگری مهمتر و از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.
ایشان در چندین نمایشگاه انفرادی و یا گروهی قبل از و بعد از انقلاب در ایران و کشورهای خارجی حضور به عمل آوردند. که از مهم ترین آنها می توان. به شرکت در نمایشگاه سالانه بال سوئیس اشاره نمود. استاد در این زمینه فعالیت های بی شماری را به انجام رساندند. که در ادامه مطالب قصد داریم. به چند مورد از این فعالیت اشاره کنیم.
1-ایشان در سال های 1337 تا ۱۳۵۷ عضویت رسمی وزارت فرهنگ که بعدها به نام آموزش و پرورش تغییر یافت بودند.
2- از سال 1339 تا 1344 افتخار همکاری با موسسه پارس و گردونه را داشتند.
3-استاد از طی سالهای 1341 تا 1344 خوشنویس و مدیریت گرافیگ سازمان جوانان جمیعت شیر و خورشید. سرخ ایران را در کارنامه ی خودشان دارند.
4- از سال 1339 تا 1344 افتخار همکاری. با موسسه پارس و گردونه را داشتند.
5-استاد از طی سالهای 1341 تا 1344 خوشنویس و مدیریت گرافیگ سازمان جوانان جمیعت شیر و خورشید سرخ ایران را در کارنامه ی خودشان دارند.
6-در سال 1367 به عضویت شورای عالی هنرهای تجسمی ایران را پیدا کردند.
7- در سال 1375 به عضویت موسس انجمن های هنرمندان نقاشی ایران در آمدند
8- سال 1383 تا به اینجا عضو افتخاری انجمن هنرمندان نقاشی می باشند.
9- در 1384 بود که ایشان توانستن نشان درجه یکم ملی فرهنگ و هنر را از رئیس جمهور وقف که براساس تصویت وزیران بود دریافت نمایند.
استد رضا عابدینی
استاد رضا عابدینی متولد سال 1346 تهران می باشند. ایشان فارغ التحصیل رشته طراحی گرافیک از هنرستان هنر های تجستمی پسران هستند. و همچنین مدرک لیسانس نقاشی را از دانشگاه هنر تهران دریافت کردند خاطرنشان می گردد.
استاد رضا عابدینی اصالت تبریزی دارند. ایشان از سال 1386 فعالیت خودشان را به صورت حرفه ای آغاز نمودند. از فعالیت های ایشان در زمینه طراحی گرافیک می توان. به طراحی پوستر، نشانه و کتاب که با تاکید برنحوه تایپوگرافی می باشد اشاره کرد. از کارهای ایشان که در میان افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
عبارتنداز: طراحی نشانه گالری که طراحان آزاد می باشند. علاوه بر اینها استاد عابدینی عضو انجمن های صنفی طراحان گرافیک ایران. و انجمن بین المللی طراحان گرافیک می باشند. ایشان یکی از نسل های چهارم طراحان گرافیک ایران بحساب می آیند.
نام وی در ویرایش کتاب مدرن تاریخی طراحی گرافیک که به تالیف فیلیپ بی.مگز می باشد دیده می شود. ایشان تا به الان به سبب آثارنفیسشان چندین جایزه ملی و بین المللی را به خود اختصاص دادند. و بعدها به دست ایشان کارهایی به انجام رسید.
از جمله آنها که می توان یاد کرد. در سال 1385 هجری و 2006 میلادی جایزه ی صد هزار یورویی برنس کلاوس هنلد را به خود اختصاد دادند. از این رو در همان سال. در 21 آذر ( 12 دسامبر آمستردام ) نمایشگاه آثار ایشان افتتاح گردید. و طرح روی جلد کتاب پر فروش و ما چگونه ما میشویم. از آثار برجسته ایشان می باشد.
استاد رضا عابدینی. پس از چندین سال دوری از وطن در آبان ماه سال 1394 بود. که در نمایشگاه طراحیخط در گالری آب حضور یافتند. و مورد توجه بیشتر افراد واقع شدند. طراحیخط مجموعه ای بود که هشتاد و نه اثر ایشان را در خود گجانده بود.
که در مرز میان طراحی و خط نوشتار قرار گرفتند. و حاکی از دلبستگی طولانی و عمیق او به این دو اثر دارد. استاد رضا عابدینی همیشه در تلاش اند. که با تکیه بر تایپوگرافی همراه با حروف فارسی به فرما لیزم مورد نظر برسند.
ایشان در حال حاضر به همراه همسر و دو فرزندشان در شهر لاهه کشور هنلد ساکن هستند. و به فعالیت های خودشان با جدیت هرچه بیشتری ادامه می دهند شایان ذکر است. که استاد برای طراحی هویت بصری موزه ی هنرهای معاصر تهران مورد هجوم انتقادات بسیاری واقع گردیدند.
تاریخچه تایپوگرافی در فیلم های معروف جهان
اگر تاریخ صنعت سینما را ورق بزنین در می یابیم. که ابتدا تبلیغات برای صنعت سینما یک امر مهمی بحساب می آمد. و از این رو نقش عمده ای در شکل گیری و رشد سینما داشتند. البته بایستی به فعالیت های هنری درحوزه گرافیک که بیشتر از حد تاثیر گذار بود اشاره کنیم.
نه تنها تبلیغات از گذشته. تا به حال ظاهری متفاوت داشتن. بلکه معناهایی را در خود می گنجاندند.که هر کدام معناهای خاصی را به مخاطبین انتقال می دادند.
اما این حضور با پرجا برای افرادی که در صنعت هنر فعالیت می کردند. مخصوصا برای صنعتگران هنر هفتم در این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. و باتوجه به این موارد انتظارات از فیلمسازان در این عرصه بشتر بود. پس بایستی با دقت هر چه بیشتری فعالیت می کردند.
البته برخی از انواع تبلیغات بودند که به اقتصای زمان به عرصه سینما اضافه گردیدند.ازجمله آنها می توان به تیزرهای تلوزیونی و یا طراحی سایت اختصاصی و…… اشاره داشت.بنابراین با احتصاب به این مطالب حضور با برجا بودن. تبلیغات محیطی.از همان ابتدای تاریخ سینما تا به الان را می توان یکی از مهم ترین نکته دانست.
شاید این تبلیغات بصورت یک دست نوشته که بر روی شیشه سینماها یا بنرهای موجود طراحی شده بودند.بر سر در سالن به نمایش می گذاشتند.که به مرور زمان با به روی کار آمدن قناوری و تکنولوژی تغییراتی در تبلیغات محیطی اعمال گردید.
و عکاسان سیاه و سفیدجایگزین همان دست نوشته هایی شدند.که روی شیشه های سینما به نمایش می گذاشتند. آن زمان دیگر افراد را برای دیدن. فیلم با جمله های نوشته شده در روی شیشه تشویق نمی کردند.
لذا در فضایی که فیلم ها را با ستارگان سینما می شناختند. و مخاطبین به دنبال عکسهایی از ستارگان محبوبشان که از فیلم منتشر یافته بودند.تا در گام اول بتوانند. از طریق این عکسها با فیلم ار تباط برقرار نمایند.و با ذوق و شوق بیشتری. در سالن های سینما حضور یافته. و فیلم مورد علاقشان را تماشا نمایند.
با گذشته زمان متوجه می شویم.که دیگر عمر عکسهای سیاه و سفید به پایان رسیده است. و نوبت رنگهایی می باشد. که در ظهور تکنی کالر نقش بسزایی ایفا کنند. تا جایی که چشمان مخاطبان سینما را به خود متمرکز گردانند.
خاطرنشان می شویم. که مواردی همچون عکسهای رنگی ، بیلبوردها و پوسترهای خیره کننده وظایف سنگین و مهمی را در حوزه ی تبلیغات بر عهده گرفتند.
تا به حالم با تغیرات اندکی که اعمال کردند. نقش بسزایی را ایفا داشتند. هرچند سینما در ایران قدمتی صد و پونوزده ساله دارد.اما اگر از لحاظ تبلیغات محیطی نسبت. به سینمای جهان مقایسه کنیم. متوجه خواهیم شد.
که ضعفایی در آن هست. که غیر قابل انکار می باشند.چون در فضای تبلیغات گرافیکی سینمای ایران رقیب چندان قدری برای سینمای غرب و یا حتی در شرق ندارد. و قطعا بخشی از این موضوع مهم مدرن و نوپا بودن. هنر گرافیک می باشد. هنری که پایه گذار آن مرتضی ممیز می باشند.
که خودشان یکی از هنرمندان برجسته دوره معاصر هستند.بنابراین باید توجه داشته باشیم. این پوستر ها هستند. که بخشی از تبلیغات محیطی را تشکیل می نمایند. که مخصوص یک فیلم بود طراحی می کردند. تا هر چه بیشتر و بهتر در معرض دید همگان قرار گیرد.
پس بایستی به این موضوع هم اشاره کنیم. همه پوستر تبلیغاتی فیلمهایی که در ایران ارائه می نمایند. علاوه بر اینکه مورد تشویق فیلمسازان واقع نمی گیرد. بلکه عموما مورد کم لطفی آنها قرار میگردد.که در این مطالب قصد داریم.
نگاهی اختصاصی به پوسترهای فیلمهایی که اکران شده اند.از اول سال نود و پنج تا به الان. جنبه های فنی و هنری دارن داشته باشیم.و در کنار این پوسترها را به چالش بکشیم. متوجه خواهیم شد. که آیا این پوسترها قادر خواهند بود. در جلب مخاطبین خود و هموار کردن راه آنها جهت حضور پرشور. در سینما موفق اعمال نمایند.
پس در مرحله ی اول بایستی گفت. این پوسترها هستند.که می توانند. فیلم ها را به چند دسته تقسیم نمایند. دسته اول خود پوسترها می باشند. که سیاست بازیگر محوری را اتحاذ گرفتند. و با ارائه این کار قصد دارند.هواداران یک ستاره سینما را جذب کرده باشند.
پوسترهایی که در این طرح ها به نمایش در می آیند.علاوه بر این که فضای ستاره سازی را آسانتر می نمایند. به مرور زمان موجب پایین آمدن. کیفیت پوسترهای سینما می گردند.تا مخاطبینی که از طریق پوستر ها جذب بازیگران شوند.
جالب تر این است. که همچون سینما در آن کیفیت معنای خاصی ندارد. البته این پوسترها که به این صورت می باشند.خودشان به دو بخش تقسیم می شوند. که عبارتنداز:
پوسترهای جذاب
پوسترهایی که خالی از دیدگاه هنری هستند.
پس با احتساب به این مطالب در ادامه قصد داریم. به بررسی جزئیات برخی از پوستر فیلمهای اکران شده. در طول سالهای گذشته بپردازیم. لذا از شما مخاطبین عزیز دعوت به عمل می آید. ادامه مطالب را با دقت هر چه بیشتر مطالعه نمایید.
فیلم هامون
فیلم هامون در سال 1368 به کارگردانی. داریوش مهرجویی ساخته شد. مدت زمان این فیلم 120 دقیقه می باشد.هامون نام فیلم اجتماعی سورئالیستی هست. که در آن بازیگران مطرحی همچون خسروشکیبائی ، سورئالیستی ، عزتالله انتظامی، فتحعلی اویسی ، ایفای نقش نمودند. و با داشتن داستانی جذاب همچنان در ذهنها باقی مانده است.
این فیلم علاوه بر بهره مند بودن از کارگردان حرفه ای و بازیگران نام آشنا از پوستر جذابی نیز برخوردار بود.که با بکارگیری مناسب. تایپوگرافی دراین بوستر موفقیت های این فیلم را دو چندان نمود.
این پوستر زیبا به دستان ابراهیم حقیقی. که خودشان یکی از بهترین طراح گرافیک ، عکاسی ، مدیر هنری ایران بودند. و عضو انجمن بین المللی طراحان گرافیک و همچنین. انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران می باشند. طراحی شد.که توانستن در آن زمان اثری زیبا و نفیسی را خلق نمایند.
تا موجب جذب هرچه بیشتر مخاطبین سینما شود. و آنها را به پای سینما ها بکشاند. فیلم هامون در آن دوره با بهره گیری از همه مواردی. که به آنها اشاره داشتیم. مورد توجه بیشتر رسانه ها واقع گردید. و توانست جوایزهای نفیسی را به خود اختصاص دهد. که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می نماییم.
1برنده سیمرغ بلورین بهترین. بازیگرنقش اول- جشنواره فیلم فجر. 1368
2-برنده سیمرغ بلورین بهترین. کارگردانی _جشنواره فیلم فجر. 1368
3-کاندید سیمرغ بلورین بهترین. نقش اول زن_جشنواره فیلم فجر 1368
4-همینطور برنده سیمرغ بلورین. آنونس فیلم_جشنواره فیلم فجر.
فیلم گاو
فیلم گاو که در سال 1348 به کارگردانی داریوش مهرجوئی. و به قلم غلام حسین ساعدی و خود داریوش مهرجوئی نوشته شده است.براساس قصه ای جذاب (گاو) و الهام گرفته از کتاب عزاداران بَیَل می باشد.در فیلم گاو بازیگرانی مثل علی نصیریان، عزت الله انتظامی ، جمشید مشایخی و پرویز فنیزاده بودند. که هرکدام از این اساتید سهم عمده ای در تاریخ سینما دارند. ایفای نقش نمودند.
این فیلم در مرحله ی اول در سال 1971 توانست. در جشنواره فیلم و نیز بدون برخورداری از زیرنویس انگلیسی روی پرده سینما برود. و همچنین در جشنواره های کن ، برلین مسکو ، لندن لس آنجلس و دیگر جشنواره ها به نمایش در بیاید.
فیلم گاو با همه داشته های خود. از پوستر جالب و زیبایی نیز برخوردار بود. که با وجود ساده بودن. این پوستر توانسته بود. با بکارگیری مناسب از تایپوگرافی علاقمندان زیادی را به خود جلب نماید.به طوری که همه افراد با همان نگاه اول مشتاق تماشای این فیلم می شدند.
این پوستر به دستان پرتوان مرحوم استاد مرتضی ممیز. طراحی و در سر سالن ها به نمایش در آمده بود. در آن دوران این اثر زیبا و نفیس یکی از مهم ترین عوامل موفقیت های فیلم گاو بود. که در میان رسانه های آن زمان از اهمیت بیشتری بر خوردار بود.
فیلم آتابای
فیلم آتا بای محصول ایران به کارگردانی ، تهیه کنندگی نیکی کریمی و به نویسندگی هادی حجازی در سال 1398 انتشار یافت. این فیلم ایرانی. در ژانر درام عاشقانه به نمایش در آمده بود. و داستان فیلم آتابای اینگونه می باشد.مردی میان سال به نام کاظم که در روستای پیرلندی واقع در شهرستان خوی زندگی می کرد.
در ادامه با ماجراهای جذابی روبرو می شود.در این فیلم بازیگران مطرح ایرانی همچون هادی حجازی فر ، سحردولتشاهی و جواد عزتی به ایفای نقش پرداختند. و در کنار این همه موفقیت ها پوستر این فیلم. به دست یکی از استادان طراح گرافیک. به نام محمد حسین هوشمندی طراحی شد. که خودشان یکی از طراحان برجسته ایران بحساب می آیند. طراحی و به نمایش در آمد.
با بکارگیری مناسب و اصولی از تایپوگرافی یکی از عوامل موثری بود.که موجب افزایش طرفداران این فیلم شد. و همچنین موجب علاقمندی مخاطبین و رسانه ها واقع گردید. در آخر همه این عواملی که به آنها اشاره داشتیم. دست به دست هم دادند. تا موفق به کسب جوایزهای نفیس شود. که در زیر به چند تا از آنها اشاره خواهیم کرد.
برنده سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد. در سال 1398 در سی و هشتمین دوره ی جشنواره فیلم فجر(جواد عزتی)
نامزد دریافت. بهترین فیلم (نیکی کریمی)
و نامزد دریافت. بهترین کارگردانی (نیکی کریمی)
همینطور نامزد دریافت. بهترین فیلمبرداری (سامان لطفیان)

فیلم گاد فادر(The Godfather)
فیلم پدر خوانده که در زبان انگلیسی The Godfather ( گاد فادر ) شناخته شده است. محصول کشور آمریکا به کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا، تهیه کنندگی آلبر اس.رودی. و فیلنامه نویسی ماریو پوزو در سال 14 مارس 1972.در تئاتر لئووز استیت بود که به نمایش در آمد.
در این فیلم بازیگرانی مثل مارلون براندو ، آل پاچینو ، جیمز کان و چند تن از بازیگران مطرح ایفای نقش کردند. فیلم پدر خوانده همانند. فیلم هایی که به آنها اشاره داشتیم. از پوستر زیبا و حرفه ای برخوردار بود. با طراحی گرافیک پیشرفته ای که در آن خلق شده بود. موجب بر آن شدکه بطور گسترده ای در ایالات متحده منتشر شود.
این فیلم با فروش 246 تا 287 میلیون دلار برای مدت طولانی بود.و به یکی از پر فروش ترین فیلم ساخته شده. در این کشور تبدیل گشت.که این رکورد در آن دوره بی سابقه بود. و در میان علاقمندان خود از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
فیلم پدرخوانده در چهل و پنجمین دوره جوایز اسکار و برندجوایز اسکار برای بهترین فیلم و همچنین بهترین بازیگر نقش اول مرد ( براندو) شد.
و به همراه چندین افتخارات دیگری که به خود اختصاص داده بود خاطرنشان می شویم.که فیلم گاد فادر در مدت زمان 177 دقیقه تهیه شده و تا به این لحظه توانسته در اذهان مخاطبین خود پا برجا بماند.
فیلم راننده تاکسی
فیلم راننده تاکسی در سال 1976 به کارگردانی. مارتین اسکورسیزی و به نویسندگی پل شریدر در کشور آمریکا تولید شده است. که از بازیگران مطرح دنیا بودند.مثل رابرت دنیروجودی فاستر، آلبرت بروکس ، سیبل شفرد ، هاروی کایتل و به همراه چندتا ازبازیگران دیگری که ایفای نقش نموده بودند روی پرده سینما رفت
داستان این فیلم جذاب از این قرار می باشد. که تراویس بیکل یعنی همان رابرت دنیرو آن را ایفا می نمود. و یکی از شخصیت های اصلی این فیلم نیز بحساب می آمد.
تراویس بیکل(رابرت دنیرو)جوان 26 ساله ای بود. که از تنهایی خود رنج فراوانی می برد. این جوان که عضو سابق نیروی دریایی ایالات متحده بود. به تنهایی در شهر نیویورک زندگی می کرد. او که از بی خوابی به شدت کلافه بود.
و برای دوری از این بیماری شغل تاکسی رانی آن هم در شب را انتخاب کرده بود. تا شاید کمی از درهایش کاسته شود. و یا بتواند. راحتر این درد را تحمل کند.اما بواسطه همین شغل بود. که با جنایت هایی در سطح شهر نیویورک رو برو می شود. که در ادامه ماجراهای فراوانی را به دنبال خود می کشاند.
مدت زمان این فیلم 113 دقیقه است.که 1،3 میلیون دلار هزینه این فیلم بود. فیلم راننده تاکسی نیز مثل سایر فیلم ها برای جذب کردن. مخاطبین خود از پوستر استفاده کرده بود.که توسط یکی از طراحان گرافیک این کشور طراحی و به نمایش در آمده بود موفق ظاهر شد.
چون در این پوستر کاملا اصول حرفه ای تایپوگرافی که متناسب. با شرایط فیلم رعایت شده بود. موجب شگفتی رسانه های کشته و افراد با دیدن این پوستر هر لحظه اشتیاق بیشتری برای تماشای فیلم راننده تاکسی داشتند.
هدف از ارائه تمام این مطالب آشنا کردن. شما مخاطبین عزیز با استودیوی هانی گرافیک می باشد. این مجموعه با داشتن پیشینه قوی در این زمینه یکی. از مناسب ترین گزینه برای شما مشتریان گرامی خواهد بود. شایان ذکر هست. که این مجموعه با در اختیار داشتن تجهیزات مدرن و پیشرفته پروژه های نفیسی را به ثمر رسانیده است.
استودیو هانی در این حوزه از امتیازات بیشتری نسبت به رقبای خود دارد. و اگر بخواهیم. به مهم ترین آنها اشاره کنیم. بهرمند بودن استودیوی هانی از مدیریت قوی که سرکارخانم لطفی برعهده دارند.
با فعالیتهای گسترده خودشان هر روز ایده های نوعی را ارائه می نمایند. که موجب شگفتی همه افرادی که در این عرصه فعالیت میکنند میگردد.در کنارهمه این موارد ذکرشده
تعرفه لوگودر استودیوی هانی متناسب با کار شما خواهد بود.بنابراین اگربه دنبال مجموعه ای هستیدکه پوستری مناسب برای کار شما طراحی کنند.و درآن تمام اصول تایپوگرافی بکاررفته باشد.
دراسرع وقت ازطریق شماره تماس درج شده. بامدیر و کارشناس.این مجموعه تماس حاصل فرمائید.تا ازمشاوره های بهینه ایشان.بهره کافی برده باشید.
چون این مجموعه همیشه در تلاش هست. کارهایی را ارائه دهد. که به میل و سلیقه شما باشد. لذا در کنار شما بودن. افتخار برزگی برای استودیوی هانی محسوب می شود.